Förskolan är en tid som mest går ut på att förbereda barnen inför att börja skolan. Mycket går ut på lek och att ha kul med andra barn i samma ålder. Under påsk hålls det påskpyssel på alla förskolor Sverige runt. Påskpyssel förskolan är ett roligt inslag i barnens vardag och det ger dem en möjlighet att ta med pyssel hem för att visa sina föräldrar vad dem kan.

När det är dags för påskpyssel förskolan delas barnen in i ålderskategorier. De yngre barnen får göra lättare pyssel medan de större barnen går göra lite mer avancerade grejer. Till exempel så tycker speciellt små barn om att kladda med färg. När det är påskpyssel förskolan så kan de små barnen få göra tumavtryck i färg, gärna i gult. Sedan kan de vuxna som leder gruppen hjälpa till med att klistra fast små ögon, näbbar och ben. Mindre barn kan också få göra kyckligar av toarullar och färg. Tillsammans med fjädrar, ett gäng näbbar och ett flertal ögon kan påskpyssel förskolan för små barn bli riktigt kul.

De äldre barnen får göra lite svårare påskpyssel förskolan. De kan få öva på att klippa ut cirklar i olika storlekar av gult papper och sedan klistra fast ringarna på ett annat papper för att skapa till exempel påskkycklingkort eller en påsktavla. Sedan kan dem få använda olika storters paljetter och pärlor för att göra ögon och näbb. De kan också använda fjädrar att klistra på pappret för att ge kycklingen vingar och så vidare.

Material till påskpyssel förskolan kan du hitta på internet. Där går även att hitta vad andra förskolor har haft för påskpyssel förskolan som kan inspirera. En del förskolor ger barnen en möjlighet att samarbeta under påskpysslet och skapa till exempel en hel vägg av konstverk gjort av barnen. Det är inte bara roligt för barnen utan också passade pyntning inför påsken. Hitta material som passar till påskpyssel förskolan på internet. På internet finns det massor utav material som går att använda även till förskolebarn. Något som man bör tänka på innan det är dags för påskpyssel förskolan är att inhandla den typ av material som inte kan vara farligt för barnen. Till exempel så att barnen inte tar skada om de skulle få i sig färg eller lim utav misstag. På internet kan du även läsa om vilket material du inte bör köpa när barn ska använda det.

Meny