Hösten är trots allt en av de mest färgglada årstiderna vi har på året. Det är den tid då alla löv börjar skifta i gult, rött och orange. Blommor och växter som inte kan överleva vintern vissnar för att sedan åter vara redo för att blomma igen nästa år. Hösten är också den tid då de flesta människor börjar vara inomhus allt mer igen. Vad ska man då hitta på blåsiga och regniga höstdagar?

Höstpyssel är ett kul inslag i det kommande mörkret. Höstpyssel går också att kombinera med att vara både inomhus och utomhus. Det är roligare att använda riktiga löv till höstpyssel än att klippa till egna för det mesta. Vill du skapa en lövkrona är det mer hållbart att använda löv man själv har gjort av papper, men det är tusen gånger finare och en större utmaning att gå ut och samla ihop löv som trillat till marken. De naturliga skiftningarna som finns i naturens löv går inte att demonstrera helt ordentligt med papper och penna.

Höstpyssel kan också vara mer inomhusinriktat. Har du gott om enfärgad porslin hemma som du börjar tröttna på kan du surfa in på en pysselbutik online och köpa en penna som fäster på porslin och inte går bort i diskmaskinen. Med porslinpennan kan du piffa upp ditt porslin med egen text eller mönster och former om du hellre vill det. Höstpyssel för den händige kan också vara att sy. Tycker du om att sy kan du sy nya kuddfodral till kuddarna i din soffa kanske? Eller så kan du sy en mysig filt att mysa in dig i när vädret börjar bli kallare. Eller sy dig en stor kofta att gå runt i hemma och mysa med tillsammans med en kopp te eller kaffe.

Höstpyssel är mysigt att sitta och syssla med själv eller med vänner och familj. Plocka fram massor utav pysselsaker ni kanske skulle kunna göra något av och sätt er ner och se vad ni skapar utav en udda socka, en gammal chipspåse och några bortglömda flirtkulor. Vill du ha mer specifikt höstpyssel så surfa in på internet och se vad du kan hitta. Det roligaste pysselmaterialet till höstpyssel finns ofta i retrobutiker online. Där kan du hitta massor utav knappar och gamla smycken som du kan använda till dekoration på en kudde eller liknande. Höstpyssel är ett mysigt sätt att inviga ett mörkt halvår på.

Meny